Hverdags-islamisme

Lars Aslan Rasmussen, socialdemokratisk politiker, er søn af en kurdisk-tyrkisk far og en dansk mor. Det er især indvandrere, der føler sig stødt over ham:

‘Jeg oplever mere chikane fra danske muslimer end fra danskere. Når man selv har indvandrerbaggrund og kritiserer hykleriet i indvandrermiljøer, er konsekvenserne tit større. Vi betragtes som forrædere eller som nogle, der burde holde med muslimerne imod danskerne,’ siger Lars Aslan Rasmussen.

… Når jeg fortæller om mine forældre, spørger unge indvandrere altid, om jeg er muslim, aldrig om jeg er kristen. Danskere ved ikke, at indvandrere er meget mere racistiske. Iranerne ser ned på afghanerne, alle ser ned på somalierne, shia mod sunni. I indvandrermiljøer er det helt normalt at sige, at ens datter ikke skal giftes med en dansker, uden at nogen siger noget til det,’ siger han. …

Hans primære mission er at bekæmpe det, han kalder hverdagsislamisme; parallelsamfund, social kontrol med indvandrerpiger og antisemitisme. De levede værdier er ifølge ham en større trussel mod det frie samfund end den terrorisme, der ramte Krudttønden og synagogen i 2015.

Uddrag fra større interview af Leny Malacinski: Til kamp mod hverdags islamisme. Weekendavisen 01.10.20

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Kultursammenstød, Personlige beretninger, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.