Drabsmænd og sex-krænkere

Tal fra Sverige:

Data viser, at illegale, samt personer født i udlandet eller af forældre, som er født i udlandet, udgør 58 %  af samtlige mistænkte for forbrydelser.

I 2013-2017  udgjorde denne gruppe 71% af de drabsmistænkte.

De fylder også godt i voldtægtsdomme.

Rapporten ”Indvandring og kriminalitet – et 30-års perspektiv” fra tænketanken DGS viser udviklingen i kriminalitet og herkomst i fire femårsperioder fra 1985 til 2017.        Den bygger på tal fra det kriminalpræventive råd, Brå, samt Sveriges statistikmyndighed.

I 1985-1989 udgjorde de mistænkte ikke-registrerede (illegale) personer, samt personer født i udlandet eller af forældre, som er født i udlandet 31%.

 

Bag rapporten ”Indvandring og kriminalitet – et 30-årsperspektiv” står tænketanken og opinionsmediet Det Goda Samhället (DGS), Det Gode Samfund. Manden bag, Patrik Engellau, har til Årsskriftet Critique forklaret, at man med rapporten ønsker, at ”undersøge, hvorvidt migrationen har haft nogle ulemper” for det svenske samfund.

Udviklingen i overfald er gået fra 34 til 61 procent

 

Tv-programmet Uppdrag Granskning undersøgte i 2019 de seneste fem års domme for voldtægt og forsøg på voldtægt i Sverige. 490 ud af 843 dømte var født uden for Sverige.

For overfaldsvoldtægter, var 97 af 129 dømte gerningsmænd født uden for Europa. I 2019 lavede avisen Aftonbladet en undersøgelse af de 58 seneste gruppevoldtægter i landet – 82 ud af 112 voldtægtsdømte var født uden for Europa.

Og det er ikke asiater, der fylder i  statistikken. Ifølge rapporten fra DGS er personer med rødder i Mellemøsten, inklusive Afghanistan og Iran, sammen med personer med afrikanske rødder særligt overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne.

 

 

kilde: Johan Varning Bendtsen:Indvandrere og efterkommere udgør halvdelen af alle kriminalitetsmistænkte i Sverige. 2. august 2019 kristeligt Dagblad.

Respublica anbefaler at læse Ann-Christine Hjelm’s forskning fra 2006 ligeledes om etnicitet og kriminalitet i Sverige –  også på denne hjemmeside

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.