Personlig integration

Han er dansk gift, han har mange dybe venskaber blandt Venligboerne, han studerer på et dansk universitet. Alligevel oplever han, at det er svært at få venner i Danmark. Det er nok fordi man først bliver venner, når man virkelig kender hinanden, altså efter nogle års bekendtskab, hvor tilliden har kunnet udfolde sig og loyaliteten har vist sig at holde. Et andet nyt kulturtræk for ham må være, at det sjældent forekommer i Skandinavien, at brødre slår hinanden ihjel eller snyder hinanden groft.

Tarek Kelani læser psykologi på København Universitet

 Tarek Kelani ser heller ikke frihed, lighed og ligeværdighed i Danmark.

 “Da jeg kom til Danmark for fem år siden, vidste jeg slet ikke, at der var en debat om flygtninge og indvandrere. Jeg vidste slet ikke, at jeg var ved at blive til nogens mærkesag. Jeg troede faktisk på alle de løgne, menneskesmugleren fortalte mig om Danmark – landet med frihed, lighed og ligeværdighed”.

“At blive integreret i Danmark har ikke været den nemmeste proces. Sproget er svært. Samfundet er langt mere individualistisk end det, jeg kommer fra.”

“Det har været – og er stadig – meget svært at få danske venner. Jeg har prøvet at være åben fra første dag – og gennem bevægelsen Venligboerne, som jeg i sin tid var med til at stifte, fik jeg mange dyrebare venskaber, som lærte mig en hel masse om Danmark.

Men vellykket integration er mere end venskaber og aktiviteter. Det er en fundamental ændring i den måde, man anskuer verden på. Den måde, man taler med sine naboer, klassekammerater og kolleger på, er anderledes. Den måde, man forholder sig til sin lærere, venner, familie og endda staten, er anderledes.

Alle de forskelle er ikke noget, man kan lære ved at læse en bog. Man bliver nødt til at opleve dem for at kunne forstå dem.”

lille uddrag af kronik  Tarek Kelani: Jeg troede på alle de løgne, menneskesmugleren fortalte mig om Danmark – de fries land.  Information 26.07.20

 

Dette indlæg blev udgivet i Arabere, Civilsamfundet, Personlige beretninger, Psykologi, seneste, Uncategorized. Bogmærk permalinket.