Somalisk parallelt familieliv

to klip fra historien Min weekend

” I  perioder var jeg og mine søskende nødt til at flytte med klanen videre, fordi der var rivalisering mellem klanerne, og andre klaner kunne komme efter os. Så kunne der gå flere måneder, før jeg så min mor igen. Min far havde forskellige poster i krigen, og på et tidspunkt forsvandt han.”

“På mange måder lever jeg i et parallelunivers. For eksempel har jeg oplevet at være ude at spise en is med min datter, og i det næste øjeblik ringede min far fra Somalia og fortalte, at en onkel havde slået en anden onkel ihjel, fordi han havde stjålet hans geder.”

 

Forfatter Sofie Jama bor i Sydhavnen i København med sin 10-årige datter og kæreste. Hun venter sit andet barn
Ann-Sophie Greve Møller   17. juli 2020 Kristeligt Dagblad

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Afrikanere, Krig / Sikkerhed, Personlige beretninger, seneste. Bogmærk permalinket.