Migrant politik

Malta   23.05.20

Maltesiske redningsskibe/kystvagter har opsamlet ca.160 migranter fra gummibåde og placeret dem på lejede færger udenfor maltesisk territorialfarvand.

Migranterne får ikke lov til at komme i land, og de har ikke fået mulighed for at søge asyl, som ellers er en fundamental menneskerettighed sikret i en række internationale konventioner, herunder EU’s charter. Nu kritiserer internationale humanitære organisationer stærkt hele operationen.

Malta har tidligere sendt reddede migranter retur til Libyen uden sagsbehandling.Det er et brud på nonrefoulement -internationalt princip om ikke at sende flygtninge til et sted, hvor de risikerer forfølgelse.

EU har omdannet sin tidligere Operation Sophia mod menneskesmugling i Middelhavet til Operation Irini, der i stedet skal håndhæve våbenembargoen mod Libyen.

Jyllandsposten 23.05.20

Dette indlæg blev udgivet i Flygtninge, Migranter, Politik / Lovgivning, seneste. Bogmærk permalinket.