Storbritanniens sundhedssektor

6%  af sundhedspersonalet i Storbritannien kommer fra EU eller EØS-lande som Norge og Island.  13 % kommer fra andre lande

Storbritannien har i mange år ladet eget uddannet sundhedspersonale som læger og sygeplejersker rejse til Mellemøsten for at berige sig selv i et job der. Derfor mangler man dem nu nationalt.

I Danmark er omkring 20% af de optagede på lægestudiet i år 2000 ikke etnisk danske.

(Bjarne Nørum Kristeligt Dagblad 15.04.20:) Fiona Johnson er ekspert i arbejdskraft ved den uafhængige sundhedspolitiske tænketank The Nuffield Trust. Hun fremhæver, at National Health Service synes at være langt mere afhængig af arbejdskraft fra udlandet end andre sektorer i Storbritannien. Tænketanken ser derfor med bekymring på fremtiden.

Fiona Johnson: ”Regeringens foreslåede stramning af indvandrings-lovene efter Brexit er en alvorlig bekymring. Det gælder særligt for plejehjem og hjælp til ældre. Selvom det teknisk set ikke er en del af NHS, så spiller sektoren en vigtig rolle. Allerede før covid-19-krisen kæmpede sektoren med store personaleproblemer, som er blevet løst gennem indvandring” .

Kirsten Damgaard  18.04.20

Dette indlæg blev udgivet i Arbejde, Migranter, seneste, Storbritannien, Sundhed. Bogmærk permalinket.