Dannelse hos muslimer

Jeg har lige læst og lært meget fra  de indsigter disse to vidende kvinder bringer videre i deres bøger.

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog

Lene Wold : Æret være mine døtre om en jordansk mand, der hævder sig at være moderne muslim , iøvrigt ligesom sin far, men alligevel  har slået sin mor og en datter ihjel pga ære. Hans forældre havde angiveligt et kærlighedsægteskab. Bogen er dokumentarisk og noget af det bedste jeg har læst om islamisk dannelse. Lene Wold er norsk samfundsforsker og journalist, hun kan arabisk. (Peoples Press 2018 på  bogudsalg nu)

Nu er jeg ved at læse Puk Damsgaards Ulvehjerte – en familiekrønike, der foregår i stammeområdet  mlm. Pakistan og Afghanistan, hvor er gæst hos en mere eller mindre talebansk familie. Der fortælles om partnervalg, kønsrelationer, aldershierkier osv. i et hverdagsperspektiv. Gæstfrihed og ære er de største værdier. Desuden forklares hvorfor så mange tiltrækkes af Taleban og om de poetiske og romantiske drømmerier, der er så udbredt hos mænd i området. Puk Damsgaard er journalist, og har mere end 10 års erfaring i Mellemøsten, hun taler lidt at regionens forskellige sprog. (Politikens Forlag 2011/2018 på bogudsalg nu)

15.02.18

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Damgaard, Kirsten, Kultursammenstød, Køn, Psykologi, seneste, Ære. Bogmærk permalinket.