Illegale over Middelhavet

De mest farlige kommer om natten

Folkeretligt eksisterer der ingen hjemmel til at tvinge en stat til at åbne sine havne

Nye hurtiggående gummibåde fra Tunesien når helt ind til Siciliens kyst og sætter folk af om natten– de såkaldte  spøgelseslandinger.

De vækker måske i virkeligheden størst bekymring hos myndighederne, fordi »det er med spøgelseslandingerne, at de mest farlige personer ankommer«, som chefanklager i den sicilianske by Agrigento, Luigi Patronaggio, i denne uge udtalte til dagbladet La Repubblica. De ankomne har næsten altid en plettet straffeattest, mange er eftersøgte, og nogle har været i kontakt med terrororganisationer, forklarede han til avisen.

»Fra Tunesien og til Sicilien er der faste forbindelser to gange om ugen. Det er indlysende, at dem, der vælger at ankomme på denne måde, ikke ønsker at blive identificeret.«

Tunesere udgør en femtedel af illegale migranter.

Der kommer næstflest migranter fra Pakistan (i år).

“HIDTIL HAR EU hele tiden brystet sig af at være et område præget af retfærdighed. Netop krænkelse af retsstatslige normer var ikke en af Europas dyder. Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol afviste derfor hasteanmodningen fra den tyske hjælpeorganisation Sea-Watch om at give skibet Sea-Watch 3 tilladelse til at anløbe Lampedusa. Folkeretligt eksisterer der ingen hjemmel til at tvinge en stat til at åbne sine havne.” skriver Eric Gujer.

Under en tiendedel af de migranter, der hidtil i år er ankommet over Middelhavet til Italien, blev fragtet af humanitære organisationer.

***
Ovenstående er få klip fra omfattende artikel om menneskesmugling til søs over Middelhavet, som Respublica varmt anbefaler at læse.

kilder: Eric Gujer: Den onde tysker (…)  Kristeligt Dagblad 27.07.19

Morten Beiter :Den trojanske kutter.Weekendavisen 2019

Dette indlæg blev udgivet i Afrikanere, Arabere, Flygtninge, Migranter, pakistanere, seneste. Bogmærk permalinket.