Mafia i Danmark

Rynkeby mosteri er med i en sag om mafia i Palermo. Italienske firmaer med relationer til den calabresiske mafia har tidligere opereret  i Danmark, som også dokumenteret af Weekendavisen (09.12.16) hvor 3F opponerede. Firmaer med forbindelser til ’Ndranghetaen har arbejdet i store danske offentlige arbejder. Men med Rynkeby er det så vidt vides første gang, det er lykkedes et mafiarelateret firma at få foden inden for i et stort privat udbud i landet.

Palle Bisgaard, næstformand i Byggegruppen i 3F har i de senere år været vidne til, at flere og flere italienske virksomheder vinder store kontrakter i Danmark. Han har med sine kolleger diskuteret, hvordan man kan forhindre mafiainfiltrerede virksomheder i at få frit spil.

»Ét af problemerne er, at vi jo ikke rigtig har nogen historik i forhold til sådan noget med organiseret kriminalitet her i landet. Vi er jo ikke engang nået dertil, hvor man accepterer, at der er rigtig mange i hvert fald italienske og måske også andre landes virksomheder, som er involveret i organiseret kriminalitet. Vi har en kultur i Danmark, der går på, at før det er bevist, at du har overtrådt reglerne, er du sådan set uskyldsren. Hvordan vi kommer fra den der måske lidt naive tilgang og derover, hvor vi kan forhindre, at de dér ting gentager sig, det ved jeg virkelig ikke. Vi er i hvert fald slet ikke nået dertil, at man vil kunne benytte sig af et hvidlistesystem. Dér går man jo langt videre end til, hvem der er domsfældet, og hvem der ikke er det,« siger Palle Bisgaard.

kilde: Weekendavisen Morten Beiter 28.06.19

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Organisationer, seneste. Bogmærk permalinket.