Hærger bybusser

Det er stort set på alle bybuslinjer i Aarhus, at grupper af unge terroriserer busser og skræmmer både personale og passagerer, siger arbejdsmiljørepræsentant.

Hovedparten af de unge kommer fra ghettoområderne.

Chauffører er  bange for at gøre noget

kilde 09. apr 2019 Østjyske Medier

 

 Integration af “os”

Ovenstående referer til unge drenge og mænd med ikke-vestlig baggrund, hovedsagelig muslimsk. Men det har mange aviser ikke lyst til at informere direkte om. Skulle det måske være racisme  som nyhedsmedie at informere om deltageres etnicitet? I banderne, der også virker ved vold og afpresning, fylder indvandrere/efterkommere næsten halvdelen. Det er ikke ligegyldig viden om folk vi tillader at bo i Danmark  generelt opfører sig ordentligt eller om de kan danne deres børn til et liv med respekt for andre; og den akkulturation viser sig at afhænge meget af etnicitet.Kultur sidder også på indersiden af hovedet – den er ikke kun musik, mad og mavedans. Hvordan samarbejder man ? Hvordan løser man konflikter? Hvem er man loyale overfor osv.

De unge er opdraget med en voldskultur og har integreret dårligt fungerende danske drenge til også at bruge verbale svinerier, vold og gå med kniv. Integrationen skal gå begge veje, siger mange på venstrefløjen og det gør den jo sommetider. Jeg har dog endnu ikke set personer med muslimsk baggrund have hverken  lyst til eller i praksis indoptage skikke fra  andre indvandrerkulturer i Danmark.                    Kirsten Damgaard, psykolog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Krig / Sikkerhed, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.