Hizb ut-Tahrir

“Det vil ikke lykkes at få muslimer til at blive assimileret, fordi den islamiske kultur ligger dybt i deres rødder, sind og hjerte”
Både Berlingske og Weekendavisen har for nylig i en række artikler skrevet, at det politiske parti Hizb ut-Tahrir mister medlemmer og indflydelse både herhjemme og i udlandet.

Hidtil har Hizb ut-Tahrir ikke villet tale med pressen, men nu fortæller et fremtrædende medlem af partiet imam Monzer Abdullah i Al Faruq-moskéen på Nørrebro,  for første gang om situationen.

”Hizb ut-Tahrir er et politisk parti, og stater, samfund, foreninger og partier kan ligesom mennesker i deres natur blive udsat for sygdom og få problemer med helbredet.”

 

”Det er løgn og manipulation at tale om, at Hizb ut-Tahrir er i krise. Vi er i fuld gang både lokalt og internationalt. Hvis man følger med i Hizb ut-Tahrirs aktiviteter i Palæstina, Libanon og Tunesien, vil man vide, at Hizb ut-Tahrir er i den bedste periode, partiet har været i. “

”Der vil altid være diskussioner om, hvorvidt personer er uenige eller ikke tilfredse. Og der vil altid være personer, der ikke viser disciplin og bliver ekskluderet eller selv forlader arbejdet”

Monzer Abdullah henviser også til amerikanske undersøgelser som dem fra Pew Research Center, der har vist, at et stort flertal i lande som Egypten, Marokko og Irak ønsker en stat, hvor sharialov gælder.

 

”Selvom [danske] politikere med alle midler har forsøgt med tvang og pres at få unge muslimer til at opgive deres værdier og blive assimileret, er det ikke lykkedes. Man forsøger at få muslimske familier, unge, ældre, mænd og kvinder til at gå på kompromis med deres muslimske identitet, men det vil ikke ske. Det handler ikke om at overholde reglerne, for muslimerne er en aktiv del af samfundet, lærer det danske sprog, bliver uddannet og får et godt arbejde. Men det vil ikke lykkes at få muslimer til at blive assimileret, fordi den islamiske kultur ligger dybt i deres rødder, sind og hjerte,” siger Monzer Abdullah.

uddrag fra Christian Birk : Hizb ut-Tahrir-imam: Løgn og manipulation, at vi skulle være i krise. Kristeligt Dagblad 22.01.19

Dette indlæg blev udgivet i Krig / Sikkerhed, Politik / Lovgivning, seneste. Bogmærk permalinket.