Den sidste integrationsbetjent

Mens medier har for vane at beskrive Malmøs underverden som den mest hårdkogte Norden, tegner Göteborg med syv såkaldt »særligt udsatte områder« sig for næsten lige så mange hårde ghettoer som Malmø og Stockholm tilsammen.

Et tocifret antal kriminelle grupperinger med hang til mord og et ekstremistisk miljø, der har fostret op mod 90 fremmedkrigere, er vokset frem sprækkerne Sveriges næststørste by.

Ifølge integrationsbetjenten begyndte de ressourcestærke svenskere at flytte væk fra de områder, der idag er udsatte, efter at man fjernede kvarterspolisen for årtier siden.

Det vil altså sige at beboerkvarterer med beboere fra mangfoldige forskellige værdisystemer ikke i samarbejde formår eller tilstræber at opretholde en orden , der gør det tåleligt for indfødte svenskere at leve der.

Ifølge integrationsbetjenten gør ekstremisme, æresforbrydelser og mangelen på ytringsfrihed det mere nærliggende at tale om »udemokratiske« end »udsatte« områder.

Betjenten peger altså på, at det er de importerede værdier, snarere end det jævnligt fra venstrefløjen hævdede økonomisk lave indkomstniveau, der bevirker at der mangler sammenhængskraft med det øvrige Sverige.

læs mere hos kilden :   Mads Staghøj: byens sprækker

  17. august 2018      Weekendavisen

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Civilsamfundet, Kultursammenstød, Personlige beretninger, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.