Diaspora i Danmark

FN-rapport fra 2017 anslår, at der i perioden 2015-2030 vil blive sendt 42.560 milliarder kroner tilbage til lav-og mellemindkomstlande fra migranter.*

Jacob Jørgensen, der er dansk repræsentant for International Organization for Migration, IOM, forklarer at diasporas en unik mulighed for at bygge bro til udviklingen i deres hjemlande.

” Desværre bliver der alt for ofte kun fokuseret på de negative aspekter ved immigration i stedet for at se på diasporas som en ressource. De er vokset op med danske værdier som lighed mellem kønnene, og de har måske endda fået sig en længerevarende uddannelse her i landet. Samtidig har de stadig en stærk relation til deres oprindelsesland, selvom de har boet i Danmark hele deres liv,” siger Jacob Jørgensen.

IOM støtter blandt andet projekter i Somalia, hvor somaliere med bopæl og sundhedsuddannelse fra et af de nordiske lande tager tilbage i længere perioder og bruger deres uddannelse og viden til at opbygge sundhedssektoren i landet.

Nauja Kleist, seniorforsker ved DIIS, har speciale i danske diasporamiljøer og deres udviklingsprojekter.

Mange organisationer som Hopes Foundation (Pakistan) og One Child At a Time (Libanon) fundraiser selv til deres arbejde.

uddrag af JEG FØLER MIG OGSÅ FORPLIGTET TIL AT GIVE NOGET IGEN”
11. juni 2018 Udvikling  KASPER TVEDEN

* denne hjælp til efterladte familiemedlemmer i udvandringslandet bevirker bl.a. at nogle indvandrere og flygtninge fremtræder som fattige Danmark, og fx ikke bruger penge på deres børns fritidsinteresserer eller sommerlejre (eller egen tandlæge eller briller). Min erfaring er at store beløb fra eksempelvis den danske kontanthjælp kanaliseres videre til bryllupper,hospitalsophold, byggeri etc. i det såkaldte hjemland. Kirsten Damgaard, red.

Dette indlæg blev udgivet i Afrikanere, Arabere, Flygtninge, Migranter, Organisationer, seneste, Økonomi. Bogmærk permalinket.