Indvandreres bidrag til økonomien

Finansministeriet har udgivet en ny rapport :

10.05.2018

Fremskrivning af indvandreres nettobidrag til de offentlige finanser

En ny fremskrivning af indvandreres bidrag til de offentlige finanser viser, at ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere indebærer en varig udgift på de offentlige finanser på 33 mia. kr. pr. år. Til sammenligning indebærer vestlige indvandrere og deres efterkommere en varig nettoindtægt på 14 mia. kr., mens personer med dansk oprindelse indebærer en varig nettoindtægt på 46 mia. kr. pr. år.

Der bor ca. 450. 000 personer fra ikke vestlige lande i Danmark. Kun 47 % af disse er i arbejde.Såfremt disse personer var i arbejde på linje med den danske befolkning sparede samfundet 17 milliarder kr. om året.

Endvidere er her i maj 2018 udkommet  – ligeledes fra Finansministeriet:

07.05.2018

Udviklingen i de offentlige udgifter fra 2000 til 2017

Denne analyse belyser udviklingen i de offentlige udgifter siden 2000. Analysen dekomponerer de offentlige udgifter i offentligt forbrug, indkomstoverførsler, investeringer, subsidier og øvrige udgifter. Endvidere opdeles udvalgte udgiftstyper på underområder, der muliggør en mere detaljeret analyse. For forbrugsudgifterne og investeringerne inkluderer underområderne bl.a. sundheds-, social- og uddannelsesområdet, mens udviklingen i indkomstoverførslerne belyses fordelt på ydelsestyper, herunder pensioner, SU, sygedagpenge og kontanthjælp mv.

***

Doktor Joakim Ruist  migrationsforsker Göteborg Universitet har flere lidt ældre analyser vedrørende Sverige liggende i fuldtekst på sin hjemmeside  https://www.gu.se/omuniversitetet/personal/?userId=xruijo#tabContentAnchor2

Torsdag d.31.06.18 medvirkede han i stats-tv   SVT  program”Aktuellt” og fortalte om sin nyeste rapport.

Han har bl.a opgjort at hver flygtning i gennemsnit koster den svenske stat ca. 53.000 kr. årligt.

Det er især flygtninge fra Mellemøsten og Afghanistan der er svære at etablere på arbejdsmarkedet ,hvor det har gået nedad med flygtninges beskæftigelse siden 1980’erne.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i seneste, Statistik, Økonomi. Bogmærk permalinket.