Sammenhængskraft

Psykolog Carsten René Jørgensen har mange fornuftige analyser i sin bog Identitet (2008). I forhold til kultursammenstød og deraf manglende sammenhængskraft vil jeg pege på kapitel 7 om Terrorisme,fundamentalisme og identitet. Professor Jørgensen har blik for de narcissistiske krænkelser og hvad autoritær opdragelse kan føre til.

Forleden sagde han igen noget fornuftigt  om det ubegribelige rod vi har skabt os med diverse etniske modkulturer her i landet.  ” “Vi lever i en tid, hvor vi føler os stadig mere individuelt truet på vores livsform og identitet”, siger Carsten René Jørgensen, professor i klinisk psykologi på Aarhus Universitet.

Han mener, at blandt andet frygten for terror, de store migrationsstrømme og religionsstriden internt i Danmark har skadet den kulturelle sammenhængskraft, og måske har det skabt en øget følsomhed over for dem, vi mener arbejder imod det, vi ser som danske interesser.”

citat fra Lars Henriksen: Forræderiet er ved at få en renæssance – og det er ikke godt
28. marts 2018 Kristeligt Dagblad  .

Dette indlæg blev udgivet i Civilsamfundet, Kultursammenstød, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.