Vi har importeret krig

En forråelse af de brudflader, der er mellem tyrkere og kurdere

To befolkningsgrupper, kurderne og tyrkerne, har været i konflikt de seneste uger [marts 2018]. Ikke bare i Danmark, men også i Tyskland, Holland og Belgien.

Tyrkiske moskéer og andre institutioner er blevet udsat for angreb. Optøjerne kommer efter en tyrkisk offensiv imod kurdiske militsstyrker i byen Afrin i det nordlige Syrien.

For godt en uge siden kom konflikten til Danmark, da den tyrkiske ambassade i Danmark blev angrebet med molotov-cocktails. Siden er fulgt flere pro-kurdiske demonstrationer

Der er omkring 63.000 personer med tyrkisk baggrund i Danmark. I sin bog ” Kurdistan” har Deniz Serinci forsøgt at opgøre antallet af kurdere i Danmark, og Serinci vurderer, at der er lidt over 31.000 kurdere. Af dem kommer 21.776 fra Tyrkiet.

Forsker Jakob Lindgaard har fulgt sammenstødene mellem de tyrkiske grupper i Danmark. Han forsker i tyrkiske og kurdiske forhold og deres relationer til Europa ved Dansk Institut for Internationale Studier, og ifølge ham er der paralleller mellem situationen i Danmark og i Tyrkiet.

” Det er stort set den samme diskurs, vi ser i Danmark. Det er en forråelse af de brudflader, der er mellem tyrkere og kurdere,” siger Jakob Lindgaard.

kilde: Christian Birk: Tyrkisk konflikt er også blevet et dansk problem  31. marts 2018 Kristeligt Dagblad.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Krig / Sikkerhed, Kurdere, seneste, Tyrkere. Bogmærk permalinket.