Ikke-tro er normen

De fleste unge i EU opfatter sig ikke som religiøse

60 % af danske unge svarer, at de ikke identificerer sig selv med en religion

I Sverige opgiver bare 18% at tilhøre en kristen trosretning

Religionssociolog Brian Arly Jacobsen fra Københavns Universitet: “Vi ved fra værdiforskning, at de grundlæggende værdier i livet om blandt andet moral og religiøsitet bliver grundlagt i ungdomsårene. Og derefter rokker de sig ikke meget i løbet af livet”.

Professor Stephen Bullivant har  foretaget meningsmålinger i 22 europæiske lande og analyseret, hvordan unge mellem 16 og 29 år ser på religion og tro. Rapporten European Young Adults and Religion* er fra det katolske Saint Marys Universitet i London.

I i 12 af de 22 lande svarer mere end halvdelen af de unge nej til, at de tilhører en bestemt religion eller trosretning.

Samtidig har Stephen Bullivant set på, hvor meget de unge praktiserer religionen. Også her tegner der sig et billede af en meget lidt religiøs europæisk ungdomsgeneration.

I blot fire af de 22 lande svarer mere end 10 procent af de unge, at de går til gudstjeneste en gang om ugen. Det er henholdsvis Polen, Israel, Portugal og Irland. Og i syv af landene svarer mere end halvdelen, at de aldrig nogensinde beder.

I Danmark siger 34 % unge at de er kristne 

 6 % i Danmark opgiver at have en anden religion

uddrag fra  Nikolaj Krak    https://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/ikke-tro-er-normen-blandt-europas-unge.

Den trykte avis har en grafik med tallene for de enkelte lande.

* indgår i European Social Surveys værdiundersøgelse påbegyndt i 2002.

I Danmark har professor Peter Gundelach stået for mange værdiundersøgelser. fx “Danskernes Særpræg” i 2004 – en europæisk værdiundersøgelse, der dokumenterer forskelle og ligheder i de europæiske lande på baggrund af over 30.000 interviews i 33 lande.

Dette indlæg blev udgivet i Psykologi, Religion / Ideologi, seneste, Statistik. Bogmærk permalinket.