Hvorfor er det værre?

Mens Danmark endnu havde en blasfemiparagraf,  spurgte Jacob Mchangama  :

“Hvorfor er det værre at brænde Koranen end at tilslutte sig en teologisk udlægning af Koranen, der tillader stening eller gammeltestamentlige straffe for homoseksualitet?”

Blasfemiparagraffen blev afskaffet i 2017.

Jacob Mchangama stiftede i 2014  den juridiske tænketank Justitia, hvor han er direktør. Først uddannet jurist på Københavns Universitet. Han specialiserede  sig i menneskerettigheder. Han læste også et år i  Holland på menneskerettighedsinstituttet.Derefter brugte han endnu et år på at tage en masteruddannelse i Venedig og Strasbourg – også med fokus på menneskerettigheder.

Justitia beskæftiger  sig med to debatten om ytringsfrihed og overvågningssamfundets grænser.

Jacob Mchangama er forfatter til flere bøger, herunder det anmelderroste storværk “Men – ytringsfrihedens historie i Danmark”, som han og professor Frederik Stjernfelt udgav i 2016. I 2012 udsendte Jacob Mchangama bogen “Fri os fra friheden”, hvori han forsvarer den personlige frihed og kritiserer statens stigende regulering af vores liv.

Jacob Mchangama fik i 2013 Venstres Frihedspris.

I 2015 modtog han 200.000 kr. fra Jyllands-Postens Fond til sit arbejde i tænketanken Justitia.

Sidste år blev Justitia tildelt 3 mio. kr. fra Trygfonden.

kilde:  Christine Christiansen   15. februar 2018 Jyllands-Posten

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Politik / Lovgivning, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.