Folkekirken

I Københavns Stift konfirmeres godt lige over 40% af en årgang

Næsten dobbelt så mange vies borgerligt som i kirke

Siden folkekirken etableredes med Grundloven har den haft vigende medlemstal

“Ingen kan vide noget om den kirkelige situation anno 2068, men ved at fremskrive nuværende tendenser i kirkelivet i Danmark og en række andre lande kan man forudsige, at folkekirken til den tid nok vil have mistet sin status af flertalskirke, men ikke status som landets ” officielle” kirke. Den ugentlige opslutning vil heller ikke være mindre end i dag, idet der vil være større vægt på frivilligt engagement, med deraf følgende større lokal diversitet, og forholdsvis flere vil vælge menigheder med konservativt-evangelikalt præg.”

“Folkekirken vil fortsat miste mange medlemmer og vil i 2068 være blevet en mindretalskirke med lidt under halvdelen af Danmarks befolkning som medlemmer.”

“Der vil blive et voksende ønske om plads til nye former for spiritualitet, også uden for periferien af luthersk kristendom. Og der vil blive argumenteret for, at netop som folkets kirke skal folkekirken give plads til folkets religiøse udtryk. I det stadigt mere urbaniserede samfund vil sognetilhørsforholdet betyde mindre.Folk vil i stigende grad køre til en kirke med den ønskede profil.”

kilde :  Kurt E Larsen:I 2068 er folkekirken en mindretalskirke. Professor i kirkehistorie på Menighedsfakultetet 31. januar 2018 Kristeligt Dagblad og tal fra samme avis andre dage.

Vi anbefaler at læse hele artiklen

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Civilsamfundet, Religion / Ideologi, seneste, Statistik. Bogmærk permalinket.