SU snyd

Ikke alle herboende er loyale overfor det danske folk

Studerende kan score seks gange mere i SU, hvis de ikke bor hjemme. I 2017 blev 66 studerende taget i svindel med SU, heraf var 50 indvandrere eller efterkommere med ikke-vestlig baggrund.

kilde:Helene Kristine Holst    29. januar 2018 Berlingske

***

Svindel med SU er helt normalt blandt ikke-vestlige unge i udsatte boligkvarterer, siger forfatteren Ahmad Mahmoud.

»Det er ikke som sådan tvang, når forældrene sætter [proforma] adressen op for den unge. Det bliver bare gjort, fordi det er en mulighed. Forældrene vil ikke kunne beholde lejligheden uden SUen som kompensation for de børnepenge, de mister, når barnet fylder 18 år,« siger Ahmad Mahmoud.

“SU-svindel er en industri i ghettoerne. Jeg har set Facebookopslag, hvor folk søger unge studerende til at have adresse hos dem”.

Journalisten spørger : Hvorfor vil forældrene udsætte deres børn for den risiko?

»De lever i et område, hvor trusler om straf sjældent bliver til noget. I Askerød kom der næsten dagligt brev om, at det kunne resultere i en udsmidning fra lejligheden, hvis man ikke sorterede skrald. Ligesom hærværk kunne. Men der skete aldrig noget, selv om man gjorde det i dagslys foran alle. Så kan reglerne krølles sammen og smides væk. Forældrene tænker ikke, at deres børn bliver straffet.«

kilde:Helene Kristine Holst    29. januar 2018 Berlingske

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Personlige beretninger, seneste, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.