Flere salafister i Tyskland

Muslimer, som bekender sig til en særlig streng og fundamentalistisk udgave af islam, er på seks år næsten tredoblet i Berlin. Gruppen er  vokset fra 350 personer i 2011 til over 900 i dag, fremgår det af en rapport fra den tyske efterretningstjeneste i delstaten.

Herunder er antallet af salafister, der er parate til at bruge vold, tilsvarende vokset fra cirka 100 personer i 2011 til 420 i dag, og mange har bånd til organiseret kriminalitet.

Ifølge rapporten er den tyske hovedstad de seneste 15 år blevet en højborg for sala-fisterne, som både bliver stadig mere voldelige og desuden er ældre end hidtil antaget.

I Tyskland er antallet af salafister samlet set mere end fordoblet siden 2012 og tæller i dag over 10.000 mennesker. Og allerede i 2015 advarede efterretningstjenester i Frankrig, Tyskland og Storbritannien om et voksende salafist-miljø.

Modkultur

Susanne Schröter, professor og leder af Frankfurt Forskningscenter for Global Islam ved Goethe Universitet i Frankfurt am Main:

” Når voldelig salafisme desværre også er udbredt blandt unge, der er født og opvokset i Tyskland, hænger det sammen med bestående parallelle strukturer, med familier og lokalsamfund, som modarbejder integration (…)”

Ifølge dagbladet Information mente Politiets Efterretningstjeneste, PET, at der i 2014 var omkring 100 salafister i Danmark. PET har ikke udgivet rapporter om salafister de seneste år.

kilde : Tobias Stern Johansen: Tyske salafister går dramatisk frem.

24. januar 2018 Kristeligt Dagblad

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Krig / Sikkerhed, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.