Caribiske jihadister

Intet land på den vestlige halvkugle har fostret flere IS-krigere per indbygger end Trinidad og Tobago

130 er rejst derned de senere år ifølge regeringens tal. Det er det højeste antal på den vestlige halvkugle målt i forhold til landets indbyggertal, 1,3 millioner, og nogle eksperter anslår sågar, at det reelle tal snarere er 400.

 

40 procent af befolkningen er afrikansk, og 40 procent stammer fra Indien. Inderne blev sejlet hertil af den britiske kolonimagt efter afskaffelsen af slaveriet i 1834. Kulier kaldte man dem. De høstede sukkerrør under barske arbejdsvilkår, og nogle var lokket hertil på falske løfter, men i dag er de landets mest magtfulde befolkningsgruppe.

 

 

 

Trinidad og Tobago er det østlige Caribiens voldeligste land. Der smugles masser af våben, migranter og narkotika over det kun 11 kilometer brede Paria-stræde mellem Trinidad og Venezuela. Her har også pirater frit spil, mens det store naboland synker stadig dybere ned i kriminelt anarki. Og samtidig er her nærmest ingen socialpolitik.

Det har kontroversielle muslimske grupper i årtier udnyttet til at hverve fodsoldater i fattigkvartererne; nogle gange under dække af at udføre socialt arbejde for offentlige penge i samarbejde med Jamaat al Muslimeen, en islamistisk organisation tilknyttet en moské. Den er mange af Trinidads jihadister kommet i, og den har ry for at tiltrække netop bad boys.

Flere eksperter ser Trinidads jihadister som mere kriminelle end ideologiske – som en slags lejesoldater, hentet til Mellemøsten fra bandemiljøet i Port of Spains rå fattigkvarterer.

Vi anbefaler at læse hele artiklen om regionens blandede historie.

 

 

 

 

 

 

 

kilde: Jihadis of the Caribbean
Magnu Boding Hansen     1. december 2017 Weekendavisen

Dette indlæg blev udgivet i Afrikanere, IS, seneste. Bogmærk permalinket.