Hjemløse migranter

I 2015 registrerede man 125 hjemløse migranter uden fast ophold i landet.

I  2017 er der talt 438 i denne kategori.

“I forbindelse med rapportens opgørelser skal der gøres opmærksom på, at der udover de 6.635 personer også er registreret en gruppe på 438 hjemløse migranter uden fast ophold i landet. På grund af en større usikkerhed knyttet til antallet af hjemløse migranter, er denne gruppe ikke medregnet i tallet på de 6.635 personer. Gruppen af hjemløse migranter uden fast ophold er særskilt opgjort i rapportens kapitel 12. Det understreger, at langt hovedparten af de hjemløse borgere, der er registreret i kortlægningen, er af dansk herkomst (cirka fire ud af fem), eller er flygtninge og indvandrere med fast ophold i landet.”

https://www.sfi.dk/publikationer/hjemloeshed-i-danmark-2017-13453/

 

Lars Benjaminsen, SFI
Udgivelsesdato 01.09.2017
Udgiver VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd

***

Hus Forbi   november 2017  ( side 24-26):

Gadejurist Maja Løvbjerg Hansen: “Rigspolitiet har udtalt, at en lejr er lig med to personer eller flere. Men lige nu ser vi altså, at folk som sover alene, får bøder for at sove i lejr.Vi ser også at folk forsøger at sove siddende eller endda stående for at undgå konflikt med politiet”.

Peter Rathmann , skribent på Hus Forbi : ” Lige før sommerferien vedtog et folketingsflertal en skærpelse af loven om tiggeri, så det nu koster 14 dages ubetinget fængsel at tigge,hvor straffen tidligere var en bøde på 500 kr.I forbindelse med lovgivningsprocessen sagde Københavns Politi, at der ikke er belæg for påstande om at de udenlandske tiggere er organiseret af bagmænd”.

Maja Løvbjerg Hansen:” Samfundet skal bruge 20.000 kr. på en retssag og efterfølgende 1.600 kr. om dagen på afsoning i fængsel”.

 

Dette indlæg blev udgivet i Demografi, Rumænere/romaer, seneste, Statistik. Bogmærk permalinket.