Antisemitisme

Muslimer jagter jøder i Europa

Synet på jøderne er indlejret blandt mange i den arabiske kultur

I rapporten -Antisemitisk vold i Europa, 2005-2015,- har den norske forsker Johannes Due Enstad sammenlignet forskellige studier af antisemitisme, og han drager blandt andet en undersøgelse frem, der viser, at jøder angiver personer med muslimsk baggrund som det hyppigste ophav til angreb og trusler. I Frankrig angiver respondenterne, at personer med muslimsk oprindelse står bag 53 procent af tilfældene, 51 procent i Sverige, 36 procent i Storbritannien og 34 procent i Tyskland.

Læg mærke til at tallene ikke er sat i forhold til den relativt lille kategori af muslimske indbyggere i de respektive lande.

I 2015 forlod omkring 25.000 jøder Europa ifølge den uafhængige jødiske organisation The Jewish Agency for Israel.Baggrunden er voksende frygt. Heraf emigrerede 68 skandinaviske jøder til Israel i 2015 .

Enstad er postdoc med speciale i ekstremisme ved Universitetet i Oslo og  tilknyttet Center for ekstremismeforskning der.

-Det er et komplekst problem, fordi synet på jøderne er indlejret blandt mange i den arabiske kultur. Det syn er bragt med til Europa fra hjemlandet, hvor Israel-Palæstina-konflikten i høj grad påvirker opfattelsen af jøderne,- siger Enstad.

kilde: Ulrik Strøjer Kappel: Jøder oplever især antisemitisme fra muslimer.                         17. august 2017     Kristeligt-Dagblad.dk      

Dette indlæg blev udgivet i Arabere, Jøder, seneste, Terror. Bogmærk permalinket.