Vi er diktatorer

Muslimer har brugt energi på det meningsløse

»I dag tænker jeg, at jeg skulle have sagt tingene ligeud fra starten, men så var jeg blevet smidt ud. I Islamisk Trossamfund turde folk ikke sige, hvad de tænkte. Men vi muslimer skal ikke være bange for at kritisere. Vi er de bagerste i vognen, når det gælder udvikling. Arabere og muslimer klager over diktatoriske regimer, men hver eneste af os, som mænd, er et lille diktatur i vores egne hjem. Vi har en bagage, som vi er bange for at udskifte med noget mere menneskeligt. Mere moderne, mere gavnligt for vores børn. Desværre,« siger Mohamed Selfati i dag.

“Kvinderne er et af de farligste områder, fordi det handler om ære. Muslimer har brugt så mange år på at diskutere kvinders påklædning og tørklæder og burkaer, men det er ikke vores kamp. Selv om vi vinder den kamp, har vi tabt i sidste ende. Vi har brugt så meget energi på noget meningsløst,” siger han.

læs hele interviewet: Leny Malacinski: Jeg vil ikke lukke munden. Weekendavisen 22 sept. 2017

Dette indlæg blev udgivet i Psykologi, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.