Danskernes socialkarakter

Hvad synes De bedst om ved Danmark?

»Danskerne er meget ordentlige og meget ærlige. Det er dyder, som virkelig er levende her.Vi ser det også i de internationale ranglister, at I topper med hensyn til frihed fra korruption og tillid mellem mennesker. Det er vidunderligt, og som nordtysker føler jeg mig meget beslægtet med danskerne.« sagde Claus Robert Krumrei ,tysk ambassadør i Danmark.

Jesper Vind Den europæiske mission   21. april 2017 Weekendavisen

***

CIA: Danskerne er ryggesløse spioner

Afsløring. En CIA-rapport fra Den Kolde Krig beklager, at det er svært at hyre danske spioner:

Danskere er pacifistiske og selvtilstrækkelige og kerer sig ikke om en større sag. De forsøger at dække sig ind.

Det er ikke nemt at være CIA-agent i Danmark.For danskerne er forbistret svære at hyre som spioner og også ryggesløse, hvis det brænder på. Danskerne vil i bedste fald samarbejde, men de vil ikke forpligte sig – og glem alt om at appellere til en større sag og en bedre moral. Det tænder dem ikke.

»Vi har gennem årene rekrutteret en række villige kollaboratører, men kun ganske få spioner i klassisk forstand,« konkluderer en lokal CIA-leder i rapporten »Scandinavians as Agents«. Rapporten, der er fra 1971, er et hemmeligt amerikansk arbejdsredskab, som på et kritisk tidspunkt under Den Kolde Krig forsøgte at vurdere skandinavernes anvendelighed som spioner. Rapporten er siden blevet afklassificeret og arkiveret.

kilde: Poul Høi   22. februar 2015 Berlingske  Poul Høi.

Dette indlæg blev udgivet i Civilsamfundet, Personlige beretninger, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.