Udvisning

“Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har endnu en gang gjort det, som danske politikere er så trætte af: Afsagt en dom, der medfører, at den stramme danske udlændingepolitik bør lempes.

Som beskrevet i Information har domstolen vurderet, at det var i strid med en alvorligt kræftsyg georgisk mands menneskerettigheder, at de belgiske myndigheder ville udvise ham uden at have undersøgt, om han kunne modtage en rimelig behandling i sit hjemland. Og det betyder ifølge juridiske eksperter, at Danmark heller ikke længere kan hjemsende alvorligt syge udlændinge uden at have sikret sig, at de kan få adgang til den behandling, de har brug for.”

Uddrag af leder En god dom af -Geist- i Information 26.04.17

***

Ifølge seniorforsker og ph.d. Peter Vedel Kessing fra Institut for Menneskerettigheder vil dommen formentlig indebære, at Danmark fremover må give såkaldt humanitær opholdstilladelse til mellem 100 og 200 personer om året – personer, som med myndighedernes nugældende praksis i stedet får afslag.

kilde:Ulrik Dahlin: Jurister: Danmark må ændre praksis efter dom fra menneskerettighedsdomstolen . 24. april 2017 Information.dk

***

Somalia

De danske udlændingemyndigheder genbehandler i øjeblikket 800 somalieres opholdsgrundlag og har foreløbigt udvist 57.

kilde: 24.04.17 Jyllandsposten

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.