Til rådighed for job

 

Slut med at få understøttelse, fordi man vil bære niqab eller burka

Troels Lund Poulsen beskæftigelsesminister marts 2017:

”Ja, et jobcenter kan efter en konkret vurdering nå frem til, at den ledige ikke har en rimelig grund til at afvise et job, hvis jobcentret har henvist en modtager af integrationsydelse, uddannelses- eller kontanthjælp eller arbejdsløshedsdagpenge til et konkret job, og borgeren siger nej til jobbet, fordi borgeren ikke kan bære for eksempel niqab eller burka i forbindelse med et arbejde”. 

”I så fald skal personen have en sanktion. Sanktionen vil i givet fald være nedsættelse eller ophør af hjælpen i en periode. Religiøse, kulturelle eller moralske hensyn er er som udgangspunkt ikke rimelige grunde til at blive fritaget for rådighedsforpligtelsen.”

”Jeg vil i den forbindelse også nævne den netop afsagte dom fra EU-Domstolen af 14. marts 2017, som blandt andet slår fast, at et forbud mod at bære islamisk hovedtørklæde, der følger af en intern regel i en privat virksomhed, som forbyder personalet at bære synlige politiske, filosofiske eller religiøse symboler på arbejdspladsen, ikke udgør direkte forskelsbehandling på grund af religion eller tro.”

kilde: Folketinget.dk

Dette indlæg blev udgivet i Arbejde, seneste, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.