Etniske minoritetsunge

Mange børn koster

Målt i kroner og øre er der i gennemsnit 100.000 kroner i forskel på den årlige husstandsindkomst i familier med etnisk minoritetsbaggrund og majoritetsdanske familier, og godt en femtedel af familierne lever under OECD’s fattigdomsgrænse.Hver femte af de unge nydanskere har op mod tre søskende eller mere.

På baggrund af spørgeskemaer blandt 900 unge på 18 år med rødder i primært ikke-vestlige lande og 4000 jævnaldrende med dansk baggrund belyses  livet for etniske minoritetsunge i Danmark. (se kilde nedenfor)

Sammenlignet med kammerater med dansk baggrund har de ofte sværere ved at tale med deres forældre.

3% af de majoritetsdanske unge kommer i en religiøs forsamling mindst en gang om ugen. For de etniske minoritetsunge er tallet 20%.

Hvor 43 procent af de 18-årige kvinder med etnisk minoritetsbaggrund angiver, at de har et højt selvværd, så har kun 31 procent af de majoritetsdanske 18-årige den samme følelse. Mens 26 procent eller lidt mere end en fjerdedel af de unge kvinder med dansk baggrund har skadet eller overvejet at skade sig selv, så gælder det 18 procent af de unge kvinder med indvandrerbaggrund.

 

 

Mens stort set alle unge med dansk baggrund har smagt alkohol som 18-årige, har 27 procent af drengene og 37 procent af pigerne med etnisk minoritetsbaggrund ikke rørt alkohol overhovedet.

Knap en fjerdedel af de nydanske unge læser bøger for deres fornøjelses skyld, mens det samme kun gælder hver sjette af de gammeldanske unge.

80 procent af de majoritetsdanske piger og 75 procent af drengene fortæller, at de har haft samleje som 18-årige. Blandt de etniske minoriteter har 52 procent af drengene og 30 procent af pigerne haft deres seksuelle debut som 18-årige.

 

Kilde: ETNISKE MINORITETSUNGE I DANMARK      FRA SFI – DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR VELFÆRD; og Britta Søndergaard  9. marts 2017 Kristeligt Dagblad

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, seneste, Statistik, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.