Debat om manglende integration

Johannes Lynge har læst en ny debatbog af journalisten og malmøborger gennem en menneskealder Lars Åberg  med titlen  Framtidsstaden: Om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?

Vi anbefaler at læse hele artiklen ,hvor Åbergs  reflektioner bl.a. kritiseres af journalister og politikere og citerer her lidt fra Weekendavisen:

“I et interview til Sydsvenskan giver Åberg et bud på, hvorfor hans bog går som varmt brød, ikke bare i Malmø og omegn, men hele vejen op gennem det land, der ellers har syntes immunt over for kritisk integrationsdebat – ikke mindst når landets generøse udlændingepolitik blev problematiseret. Åberg ser nemlig ikke bare Malmøs to storebrødre, Stockholm og Gøteborg, bevæge sig i samme skæve retning. Mange svenske småbyer er ligeledes ved at få integrationsproblemer på halsen.”

»Sveriges Chicago« kaldes Malmø også, med eller uden glimt i øjet, for byen har gennem årene udviklet sig til landets problembarn; særlig slemt er det ifølge Åberg blevet de seneste godt 15 år. Der er høj arbejdsløshed, kriminalitet* , en folkeskole i frit fald og en omsiggribende etnisk opdeling. I Malmø forstaden Rosengården  florerer bandekriminalitet med skyderier i gaderne, skolevold frem for læring, islamistiske strømninger  og årtiers fejlslagne integrationsprojekter ligger i lag.

Alt i Sverige bliver tilsyneladende kun værre , reflekterer Åberg.

*se anden artikel her på hjemmesiden Mange drab i Sverige .Søg på Sverige for yderligere tal. Forsker Ann-Christine Hjelm har fx påvist den særligt etniske kulturelle kriminalitet.

kilde: KONTROVERSEN: Svenske værdier 3. februar 2017 Weekendavisen  JOHS LYNGE.

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Kultursammenstød, Personlige beretninger, seneste, Sverige. Bogmærk permalinket.