“Uledsagede mindreårige med gadeorienteret adfærd”

Nordafrikanske børn sætter asylsystemet »skakmat«

“De fleste tager stoffer, som de finansierer med kriminalitet som butikstyveri og indbrud, mens nogle få ernærer sig ved prostitution.” Funktionsleder i Røde Kors Jannich Bisp, chef for afdelingen for uledsagede unge (UMI):

Ifølge Helle Stenum, migrationsforsker og ekstern lektor ved Roskilde Universitet (RUC), er nordafrikanske unge gennem en årrække rejst til Europa for at søge efter bedre fremtidsmuligheder.

»De har ofte været i andre europæiske lande, inden de kommer til Danmark. Det er ikke særligt sandsynligt, at de kan få asyl i Europa, og uden for asylsystemet kan kriminalitet være en af mulighederne for at forsørge sig selv. De unge er ofte overladt til at skulle klare sig selv, og det er ofte et barskt liv med lav tiltro til voksne og myndigheder,« siger hun.

Stofmisbrug, vold, kriminalitet og prostitution.
Røde Kors  gør opmærksom på, hvor store udfordringer den nordafrikanske gruppe reelt medfører. Røde Kors driver en lang række asylcentre, bl.a. Center Sandholm ved Allerød, som huser de nordafrikanske drenge i 16-17-årsalderen.

Siden begyndelsen af 2015 har Center Sandholm registreret ca. 780 drenge fra bl.a. Marokko, Algeriet og Libyen, og siden sensommeren 2016 er det daglige gennemsnit af nordafrikanske drenge på Center Sandholm gået fra godt ti til op mod 40 drenge, oplyser Centret. Meget få af drengene tager imod tilbudet om daglig undervisning i Sandholm.

Flertallet af drengene vil formentlig ikke kunne få asyl i Danmark – eller andre EU-lande. De fleste forsvinder  ligeledes ud af asylsystemet i løbet af få uger, typisk inden deres asylsag er afgjort.

I 2015 søgte over 96.000 uledsagede mindreårige asyl i Europa, hvoraf 1.415 kom fra nordafrikanske lande.

Respublica anbefaler at læse hele artiklen

kilde:http://www.b.dk/nationalt/nordafrikanske-boern-saetter-asylsystemet-skakmat

Henrik Jensen og Lars Nørgaard Pedersen

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Afrikanere, Flygtninge, seneste, Sexhandel / Menneskehandel. Bogmærk permalinket.