Social integration

Ifølge den islamiske ideologi er alt religion. Hvad du spiser, hvordan du er klædt osv, hvem du bør omgås osv. Intet er udenfor islams dogmer. Ingen adfærd og tankegang er privat, alt hører under islams domæne.

Derfor er det ikke muligt at give ubetinget religionsfrihed til muslimer i europæiske lande. Deres trosfrihed må holde sig indenfor landenes (grund)love og som det hedder i Danmarks Riges Grundlov §67: ”Borgerne har ret til at forene sig i samfund for at dyrke Gud på den måde, der stemmer med deres overbevisning, dog at intet læres eller foretages, som strider mod sædeligheden eller den offentlige orden. Begrebet  ”sædelighed” dækker her dybt rodfæstede normer.

Schweiz. Et muslimsk forældrepar nægtede at lade deres to døtre på 9 og 11 år deltage i skolens svømmeundervisningen, fordi der også deltog drenge. Men pigerne må ikke holdes hjemme, og de skal deltage i svømning. Det afgjorde Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg start januar 2017. Pigerne kan dog bære burkini, som er en heldækkende badedragt.

Forældrene  bor i Basel i Schweiz og påberåbte sig religionsfriheden.

Det ville skolemyndighederne ikke acceptere. De henviste til, at svømmeundervisning var en del af den almindelige undervisning, og at pigernes deltagelse var nødvendig for deres integration i samfundet.

Myndighederne gav derfor de muslimske forældre bøder for at holde pigerne væk.

Menneskerettighedsdomstolen giver de schweiziske myndigheder ret. Dommernes afgørelse var enstemmig.

Ganske vist er det efter domstolens mening en indskrænkning af religionsfriheden at kræve, at pigerne skal deltage i den fælles svømmeundervisning.

Men hensynet til, at pigerne bliver socialt integrerede med de andre elever og modtager alle dele af skolens undervisning, vejer tungere.

kilde:Den Korte Avis 1o.01.17

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Filosofi/ Etik, Menneskerettigheder, Religion / Ideologi. Bogmærk permalinket.