Flere kriminelle fra Østeuropa

Rumænere,  litauere og polakker

9 rumænere fik over 4000 sigtelser

Antallet af sigtelser rejst mod udenlandske kriminelle er mere end fordoblet siden 2009. sigtelserne er blevet hyppigere år for år og der var  12.566 sigtelser i 2015  viser Rigspolitiets analyse.

Stigningen i udenlandske kriminelle bryder med billedet af, at anmeldelser af kriminalitet på andre områder er stagnerende eller faldende.

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg: »Så længe der er så store velstandsforskelle i Europa, vil der være et incitament til at køre ud af sit eget land og begå kriminalitet andre steder. Der kan være mere at hente i de rigere lande, og man må formode, at det her ikke bare er et fænomen, der stopper af sig selv,«

Ifølge Rigspolitiet er det primært kriminelle fra Østeuropa. Rumænere er den langt største gruppe, men også litauere og polakker fylder op i statistikkerne.

I alt var der sidste år 6.394 sigtelser for uberettiget anvendelse af kreditkort og databedrageri. Ud af dem var 5.541 af sigtelserne knyttet til 76 rumænere – og af de 76 rumænere stod 9 alene for 4.716 sigtelser, viser Rigspolitiets strategiske analyse.

kilder :  Politiko 16.10.16 ;  12.10.16  b.dk

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Rumænere/romaer, seneste. Bogmærk permalinket.