Restgruppen – uddannelse og job

Restgruppen i SNÆVER forstand (Early School Leavers)               er 4,1 % i Danmark.

Andelen er mindst i Schweiz (2,4 %) efterfulgt af Norge (3,2 %)  og Holland (3,7 %).

Over tid har der ikke været væsentlige forskydninger landene i mellem, men de unge i Danmark blev forholdsvis hårdt ramt af den økonomiske krise, idet restgruppens stør- relse steg til et højere niveau i 2010-2012.

Køn spiller en rolle I Danmark og Finland, hvor mændene er overrepræsenteret i rest- gruppen, mens dette ikke er tilfældet i *Holland, Sverige, Norge og Schweiz, hvor mænd og kvinder ligger på samme niveau.

Oprindelse er en væsentlig parameter. Der er betydelig forskel på de, der er født hen- holdsvis i landet og i udlandet. Andelen af unge i restgruppen er således væsentlig hø- jere blandt unge født i udlandet. Der er ikke tal for Danmark. Den mindste forskel er i Holland, hvor 3,5 % af de unge som er født i Holland er i restgruppen og 5,0 % er de unge født i udlandet. I Norge og Finland er restgruppen blandt de udenlandsk fødte dobbelt så stor som blandt de unge, født i landet. I Sverige og Schweiz er forskellene endnu større.

Blandt de 20-24 årige født i udlandet hænger 10,3 % i restgruppen  her i landet ,og blandt de 25-29 årige født i udlandet ligger 11,7% i restgruppen.Det er væsentligt lavere tal end i de lande* vi almindeligvis sammenligner os med!

 

International desk research om restgruppen ( nov. 2015)  kan læses i pdf. på      https://www.uvm.dk/Service/Publikationer

Dette indlæg blev udgivet i Pædagogik / Sprog / Opdragelse, seneste, Statistik. Bogmærk permalinket.