Børneflygtninge Sverige

Mindst 40 % er ikke børn

Ifølge  Migrationsverket er der for tiden 31.000 flygtningebørn i Sverige.

Sverige er et af de lande, der ifølge Human Rights Watch gør mest for at hjælpe børn på flugt.

Josef Milerad har været børnelæge i 41 år og underviser på Institut for Børns og Kvinders Sundhed på Karolinska Institutet. Han stiller spørgsmålet om, hvorvidt de svenske metoder til at bedømme alder på nytilkomne flygtninge er gode nok. Og han gør det, fordi – som han siger – at han vil beskytte de børn, der faktisk er børn.
Milerad er blevet sat til at undersøge mange børn, som klassificeres som børn af Migrationsverket. Men han mener, at omkring fire ud af ti af dem, han har tilset, har været mellem 20 og 25 år gamle. Og enkelte har altså været tæt på 40 årsalderen.

– Jeg tror, at min vurdering er tæt på at være rigtig, selv om jeg ikke kan sige det med 100 procents sikkerhed. Der er forskel på en 16-årig og en 20-årig. Og enkelte har definitivt været mellem 30 og 40 år gamle, forklarer Josef Milerad.

 

Børn har andre rettigheder
Sverige har garanteret mindreårige asylansøgere lige adgang til sundhedsydelser og uddannelser, og langt de fleste flygtningebørn bliver indlogeret i særlige hjem, hvor der bliver taget hensyn til deres særlige skrøbelige situation.

Sidste år modtog Sverige 35.000 uledsagede flygtningebørn. Det er mere end en firedobling siden 2014, hvor der kom 7.000 børn til landet.

kilde:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/svensk-boernelaege-visse-flygtningeboern-er-40-aar-gamle/6273322

3. sep. 2016
Af:Ulrik Bachmann

Dette indlæg blev udgivet i Demografi, Flygtninge, seneste, Statistik, Sverige. Bogmærk permalinket.