1100 jihadister i Tyskland

Islamister og salafister forsøger at hverve flygtninge i tyske asylcentre
Flere end 340 gange er unge migranter blevet kontaktet af repræsentanter for radikal islam.

Lederen af efterretningstjenesten Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), Hans-Georg Maassen: »Det bekymrer os, når salafister og andre islamister gør reklame i asylcentre,« lød det i et interview med det tyske nyhedsbureau DPA i weekenden.

Ifølge BfV  findes omtrent 1.100 personer, der er klar til at begå islamistisk motiverede terroraktioner i Tyskland, og rigtig  mange af dem er parat til at gå i gang umiddelbart.

Ingen ved om det lykkes at rekruttere i asylcentrene.

Psykolog Kirsten Damgaard kommenterer :Selv-radikalisering blev konstateret ved angreb i juli 2016 i Ansbach og Würzburg i det sydlige Tyskland. ” Nogle radikaliserer sig selv” og ” andre modtager simpelthen ordrer via internettet”  skriver Gram. At følge en ordre om terror forudsætter imidlertid et bestemt sindelag, nemlig at være tilstrækkelig radikal og tilstrækkelig villig til vold mod ukendte.  Så opdelingen er en falsk modsætning. Alle, der ikke er hjernevaskede via vold, indespærring og deprivation , men er opvokset i et frit samfund med tilgængelige informationer og mulighed for egen analyse og så derpå vælger vold er jo selv-radikaliserede!

Læs mere om radikalisering hos Kirsten Damgaard:Villighed til vold her på sitet.

kilde: Solveig Gram Jensen 16. august 2016 i Jyllands-Posten

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Krig / Sikkerhed, seneste, Statistik, Terror. Bogmærk permalinket.