Mafia i Danmark?

Rockere

Indvandrerbander

Østeuropæiske Forbrydersyndikater

og nu kommer så den italienske mafia

Mangfoldighed, mangfoldighed !!!

Det bliver fremhævet i bogen at det er nødvendigt med anti-mafia lovgivning – som Italien først fik i 1982 –  for at standse forbrydersyndikater ordentligt.

»Jeg kan kun opfordre mine danske kolleger til at holde øje med almindelige mennesker, der pludselig forvandler sig til succesfulde forretningsfolk,« siger Nicola Gratteri, offentlig anklager i den syditalienske by Catanzaro, »eller store byggeprojekter, som er ude af proportioner med befolkningsgrundlaget.«

Mads Frese har interviewet  Morten Beiter, der har researchet en bog om mafia i Nordeuropa.

Vi citerer lidt, og opfordrer til at læse artiklen eller bogen.

I august 2007 opdagede tyskerne pludselig, at mafiaen havde taget bolig blandt dem, da seks unge mænd blevet dræbt foran et pizzeria i Duisburg. Drabene var en udløber af en fejde mellem to klaner fra landsbyen San Luca på sydspidsen af det italienske fastland. Det var en sjælden fejl at udkæmpe et internt opgør så langt fra magtbasen og dermed henlede offentlighedens opmærksomhed på, at den calabresiske mafia, la ‘ ndrangheta, der regnes for verdens førende kriminelle organisation, også er aktiv i Tyskland. Men ifølge de fleste eksperters vurdering opererer de italienske mafiaorganisationer i de fleste tyske delstater, hvor de har haft forbavsende let ved at integrere sig og bruge den lokale økonomi til at hvidvaske store summer fra handel med kokain: »Historien om mafiaen i Tyskland er egentlig en sag for psykoterapeuterne, fordi det er et ganske interessant tilfælde af fortrængning,« siger den tyske journalist Petra Reski, der har specialiseret sig i at skrive om mafiakriminalitet, til Beiter: »Tyskland ignorerer bevidst mafiaen, fordi Tyskland profiterer på mafiaen.« Der er ingen særlig grund til at tro, at det skulle forholde sig anderledes i Danmark.

 

Morten Beiter: Mafiaen kommer. Italiensk mafia rykker nordpå i et forsvarsløst Europa. Forord ved Anne Knudsen. 336 sider. 299,95 kr. Gyldendal.

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Organisationer, seneste. Bogmærk permalinket.