Nye trossamfund

50 nye trosssamfund på 15 år

 

På kirkeministeriets hjemmeside kan man se lister over trossamfund der er henholdsvis anerkendte og godkendte – med skattefradrag osv.

Vielsesmyndighed gives personligt til præsten

Lektor Henrik Reintoft Christensen fra Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet oplever en større og større tilslutning til religiøse fællesskaber og fornemmer en større åbenhed over for religion, end der var for 10-20 år siden.

»Vi er blevet et mangfoldigt samfund, hvor religion optræder på mange forskellige måder. Det minder os om vores egne rødder og irreligiøsitet og om, hvorvidt vi måske burde dyrke det noget mere,« 

Kristendom handler om personlig udvikling

»I takt med velstandsstigningen, hvor alle vores behov er dækket, er vi som samfund gået i en retning af personlig udvikling.Meget religion handler om personlig udvikling, og det gør kristendommen blandt andet også,« siger han.

Anerkendelse eller godkendelse

Kirkeministeriet   http://old.km.dk/folkekirken/andre-trossamfund/trossamfund/godkendelse/      skriver:

Før 1. januar 1970, hvor den nugældende ægteskabslov trådte i kraft, blev godkendelse givet som en anerkendelse af trossamfundet ved en kongelig resolution. Der er i alt 11 trossamfund, der er anerkendt ved resolution.
Det er Kirkeministeriet, der godkender nye trossamfund og menigheder.

 

kilde: Kirkeministeriet;DR; Kenneth Thygesen: Et religiøst mødested med svinemørbrad, salmesang og skepsis.         18. juni 2016 Jyllands-Posten

Dette indlæg blev udgivet i Civilsamfundet, Organisationer, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.