Flygtninge og ferie

Jyllandsposten bragte en større artikel om regeringens nye tiltag med ikke længere at give flygtninge på offentlig forsørgelse automatisk ret til ferie. Det er arbejdet der skal medføre ret til ferie. Imidlertid er under 30% af flygtningene erfaringsmæssigt kommet i job eller er selvforsørgende efter tre år.

Diskussionen står især om det er rimeligt overfor flygtninges børn, at de ikke kan holde ferie med forældre i  årevis, og evt. skal befinde sig i institution flere somre i træk.

Socialrådgivernes formand Majbritt Berlau kommenterer fx tiltaget således  ifølge JP “Alle mennesker har brug for restituering” … ” Stort set alle kommuner anbefaler jo i deres feriepolitik, at børn har mindst to uger sammen med deres forældre i ferieperioden, og det behov har flygtningebørnene jo også”.

Vi anbefaler at læse hele artiklen Orla Borg og  Martin Johansen : “Flygtninge vil også have ret til sommerferie” og bringer her en

 

 Fakta box fra Jyllands-Posten 19.06.16

Der er to grupper af flygtninge, der ikke længere får ret til sommerferie i forbindelse med indførelse af den nye integrationsydelse.

Dels de nyankomne, der fik opholdstilladelse og kom ud i en kommune efter den 1. september i fjor. De får ikke ret til sommerferie – eller anden form for ferie – fra denne sommer og i fremtiden. Kun hvis de får et job, kan de optjene ret til ferie.

Dels de flygtninge, indvandrere og andre, der har boet i Danmark i mindre end syv af de seneste otte år. De kommer først på den nye integrationsydelse fra den 1. juli og har derfor ret til ferie i år. Men fra næste sommer har de hverken ret til sommerferie eller anden form for ferie. Kun hvis de finder et job, kan de optjene ret til ferie.

I alt 45.400 personer vil være berørt af integrationsydelsen.

Dette indlæg blev udgivet i Flygtninge, Menneskerettigheder, Politik / Lovgivning, seneste. Bogmærk permalinket.