Radikalisering

Unge leder selv efter militante  miljøer

Jihadister mange steder i Danmark

Det diskuteres for tiden (foråret 2016) om unge  radikale muslimer i Europa er en slags ofre, der bliver indfanget af radikale imamer og radikaliseres  eller om de selv aktivt radikaliserer sig. Meget international forskning tyder på at radikalisering kan ske på flere måder.

Tidligere PET chef Jakob Scharff peger fx på miljøet i familien. Men eftersom ingen i vestlige samfund jo er berøvet deres adgang til informationer eller modsatrettede analyser eller holdes indespærret af  andre fanatikere, er der aldrig tale om hjernevask, som nogle føler sig kaldet til at hævde.Overvægten ligger tilsyneladende på unge der bevidst foretager det valg at acceptere hadet mod vesten, og at underordne sig en forestilling om Allahs vilje etc.

Det tidligere medlem  Hizb ut-Tahrir  konvertitten  
Muhammed Hee, nu leder af Københavns antiradikaliseringsenhed, VINK, forklarer til Jyllandsposten hvorledes unge selv leder efter militante islamistiske miljøer :

” (…) der er ledende skikkelser, der rekrutterer unge til jihadistiske netværk. Men det sker forskellige steder i hovedstaden, pointerer han. I nogle perioder er det unge fra f. eks.Vestegnen, der kommer ind til Nørrebro eller Nordvestkvarteret for at opsøge  [min fremhævelse Kirsten Damgaard.] medlemmer af militante islamistiske miljøer. I andre perioder har det været centreret omkring Tingbjerg.»Så det er lidt mere fragmenteret i København, og derfor kan man ikke bare koge det ned til ét enkelt boligområde som Mjølnerparken eller Nørrebro. Det er en forsimpling.Vi har f. eks. haft toneangivende folk på den jihadistiske stjernehimmel, som har været bosat i Tingbjerg, men som i dag er døde i Syrien eller Irak,« siger han.”

Jyllandsposten 03.04.16          Vi anbefaler at læse hele artiklen:

Er Nørrebro Danmarks svar på Molenbeek?                                                                  af   Martin Johansen, Heidi Ploughsgaard og  Matias Seidelin

Dette indlæg blev udgivet i Demografi, Religion / Ideologi, seneste, Terror. Bogmærk permalinket.