Menneskehandel

Lån, biler og skattesnyd

Politiet mener, at 21 bagmænd har udnyttet flere hundrede rumæneres identitet til økonomisk kriminalitet i Danmark.

Det er ikke altid et offer ser sig som offer. Det har vi set i prostitutionssager med afrikanske kvinder, og nu ser vi tendensen hos østeuropæere, der transporteres til Danmark til økonomisk kriminalitet.

For tiden kører den såkaldte Hvepsebosag, der er inddelt i tre særskilte retssager.

Primært unge mennesker kom til at bo i kondemneringsmode huse a la Låsby-Svendsen typen og der blev slået plat på deres cpr.numre eksempelvis ved at optage kviklån og lease biler. Skattesnyd er også forekommet.

 

Anders Lisborg, forsker Center for Mennskehandel : »I dag kan vi se, at ofre for menneskehandel også er mænd, og at det foregår inden for almindelige dele af arbejdsmarkedet. Ofte er det sårbare migranter, som i udgangspunktet er rejst frivilligt til Danmark, men som bliver snydt og ender i udnyttelse.                                                              Den udvikling skal vi være meget opmærksomme på, for sårbare migranter er en naturlig effekt af den øgede globalisering.«

Vi anbefaler at læse hele artiklen.

 

 

kilde: Ida Nyegård Espersen Jyllandsposten 21.03.16

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Menneskerettigheder, Rumænere/romaer, seneste. Bogmærk permalinket.