Hvem er de danske muslimer?

“Hvem er de danske muslimer? De danske muslimer rummer stor diversitet og er ofte meget bredere sammensat end majoritetsbefolkningen.Vi har pakistanere, marokkanere og tyrkere, der kom som gæstearbejdere, ofte uden uddannelse, med verdensbilleder, der inkluderede magi, storfamilier, ekstatiske religionsformer og særlige kønsmønstre. Vi har palæstinensere med snart 70 års eksil, etnisk udrensning og landflygtighed i den kollektive traumebagage. Vi har somaliske krigsflygtninge med rødder i en østafrikansk nomadekultur.Vi har bosniere og albanere, der er rundet af traditionel osmannisk religiøsitet og europæisk sekularisme. Vi har iranere med en særegen persisk kulturel og intellektuel identitet, der ofte er dybt skeptiske over for politiseret religion.Vi har afghanere med dybe og oldgamle klantraditioner. Irakere fra begge sider af sunni-shiaspektret, kurdere, der i årevis har kæmpet for deres kultur, guineanere, m. fl., med vestafrikanske normer. Og så er der berbere, malajer, arabere i alle afskygninger og alt det løse. For ikke at glemme de etnisk danske muslimer fra alle egne af kongeriget.”

“Nogle lægger vægt på de islamiske kildetekster og opfatter strafudmåling som et statsligt anliggende overladt til jurister* og domstole*, mens andre vil arkivere det som et historisk anliggende og tage et opgør med det på samme måde, som man har gjort det med slaveri.”

* Men hvilke jurister? De islamisk retslærde? og  hvilke domstole? Sharia eller folkestyrets?

uddrag af Moskéerne uden slør  Jyllandsposten 12.03.16

af WASEEM HUSSAIN imam og formand FATIH ALEV imam NAVEED BAIG imam

 

Dette indlæg blev udgivet i Demografi, Historie, Kultursammenstød, seneste. Bogmærk permalinket.