Demokrati i Mellemøsten

I magasinet Ræson nr.2 2015 skriver udenrigsminister Martin Lidegaard i artiklen Vi tror stadig på demokrati i Mellemøsten om Danmarks engangementer i Mellemøsten. Det arabiske forår, er ikke blevet til efterår eller dyb vinter ,mener han.I den forbindelse taler han også om hvad dansk udenrigspolitik handler om. Det lyder betryggende eftersom rigtig mange uuddannede mennesker fra Afrika, hvis forældre ikke har børnebegrænset sig, søger en fremtid i Danmark. Men danskernes velstand og og sikkerhed  ligger regeringen på sinde.Ikke et ord om ændring af tilslutningen til konventioner ,der giver fremmede adgang til landet uden antalsmæssig begrænsning.

“Danmarks udenrigspolitik handler om at sikre vores sikkerhed,vores velstand og værdier- og at fremme danske interesser.Vi skal beskytte Danmark og danske interesser mod trusler.Vi skal bruge udenrigspolitiken til at skabe fremgang og økonomisk vækst til gavn for danske virksomheder og det danske samfund.Og vi skal fremme de grundlæggende værdier, det danske samfund bygger på, og påtage os et globalt ansvar for at skabe en bedre verden”.

Danmark betaler 100 mill. kr årligt til et stabiliseringsprogam for Syrien.

“Vi ser i stigende grad,at netop ideologiske og sekteriske skel blandt befolkningerne udgør en hovedudfordring for politiske reformer og demokratisk transition.Derfor har vi fra dansk side sat øget fokus på interkulturel og interreligiøs dialog”.

Respublica anbefaler at læse hele udenrigsministerens  5 siders artikel.

 

Dette indlæg blev udgivet i Politik / Lovgivning, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.