Et truet Europa?

FN’s flygtningekonvention er forældet og bør ændres

Forskere i befolkningsudvikling advarer om masseindvandring og ustabilitet i fremtiden

Den danske professor emeritus Poul Christian Mathiesen,  britiske professor emeritus David Coleman,  hollandske professor emeritus demograf Dick van de Kaa og franske Patrick Simon, Det franske Nationale Institut for  Demografi interviewes.

Journalisterne Orla Borg og Martin Johansen bringer en større uddybning om Europas flygtningepolitik , som vi anbefaler  (Et truet Europa? 11.01.2015 Jyllandsposten).

Her er få uddrag:

Mathiesen : “( …) hvor flygtningestrømmen tidligere var af individuel karakter, har den nu udviklet sig til en flugt fra dårlig levestandard, borgerkrig, massearbejdsløshed, diktatorer og interne magtkampe. Det gælder ikke kun folk fra Afrika. Det er syrerne et tydeligt eksempel på”.

Mathiesen :”Hvis befolkningen i høj grad blandes op med folk fra en helt anden kultur, så bliver Europa et mindre stabilt samfund, hvor de europæiske værdier som demokrati, ytringsfrihed, ligestilling mellem kønnene og opbakningen til den verdslige lovgivning kan komme under pres, specialt hvis der kommer større grupper af personer, som holder fast i en ortodoks fortolkning af islam”.

van de Kaa: “Det er et problem lige nu, at de europæiske politikere er uvillige i forhold til at erkende, at Europa er blevet et indvandringsområde. De europæiske lande er nødt til at erkende, at de – hvis ikke de analyserer situationen tilstrækkeligt realistisk – vil ende med, at udviklingen vil have negative konsekvenser for både værtslandene og indvandrergrup-perne”.

Coleman : “Antallet af vælgere med indvandrerbaggrund i flere lande er stort og har nået et balancepunkt, bl.a. muligvis i Storbritannien, hvor partier, der vil stramme indvandringspolitikken eller asylpolitikken, kan få svært ved at få magten”.

Simon: “Ideen om at vi skal standse indvandringen fra disse områder for at hindre forandringer, er ikke en hensigtsmæssig reaktion på den dynamik der finder sted i vore samfund”.

 

Dette indlæg blev udgivet i Demografi, Politik / Lovgivning, seneste. Bogmærk permalinket.