Bøn i arbejdstiden

Hvorfor kan muslimer ikke bede uden bederum i Danmark?

I hjemlandene kan man bede næsten hvor som helst.

Da jeg boede i Damaskus, handlede vi hos gadens muslimske købmand. Når der blev kaldt til bøn fra minareten, afbrød han ekspeditionen af kunderne, vendte front mod Mekka og forrettede bønnen midt i butikken.Så snart bønnen var gennemført, genoptog han ekspeditionen af kunderne.

I Sinai eskorterede jeg en lastbil med to officerer og ca. 15 menige. Da det blev bedetid, standsede lastbilen, den ene officer og en af de menige sad af og gennemførte bederitualet i ørkensandet, mens de øvrige soldater blev siddende på lastbilen.

I Basra var vi 14 militære FNobservatører, der var indkvarterede i militære omgivelser med fælles baderum uden forhæng for brusekabinerne. 8 af 14 var muslimer, ingen af dem havde problemer med fælles badning uden forhæng.

Min førstemand i irakisk Kurdistan klarede bedetimen bag sit skrivebord og min kører i rabatten ved siden af vores bil.

Nu læser jeg i dagens avis, at muslimske politifolk i Aarhus har fået tildelt et bederum, så de kan afvikle dagens fem bønner uden kristnes tilstedeværelse. Det vil glæde mig, hvis en muslimsk skriftklog vil forklare mig, hvorfor det er så vigtigt for muslimer i Vesten at skjule forhold, der er ganske naturlige for dem i muslimske lande.

 

Jyllands-Posten  30.09.2014 læserbrev  af  H. Yding Sveavej 7, Holstebro.

Dette indlæg blev udgivet i Kultursammenstød, Personlige beretninger, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.