Er Vesten fuldstændig blind?

For nylig blev der udråbt et kalifat*.Ikke på Nørrebro, men i Mellemøsten.Området er ca. fire gange større end Danmark og ligger i Irak/Syrien. Oprettet af Isil, en af verden rigeste terrrororganisationer og med et ubekendt antal venner og tilhængere.Desuden er Al-Qaida ikke afvisende overfor et kalifat.Isil har avancerede våben til rådighed, så skal vi bare vente på, hvor den slår til næste gang ? spørger dansk-syreren journalist og forfatter Fahmy Almadjid Vi bringer her uddrag fra hans kronik i Jyllandsposten 17.07.14*Et kalifat skal være en universel magt ,et muslimsk samfund styret af en kalif, der forvalter Allahs vilje. Kan kaliffen være en kvinde? Det vides ikke.Terrororganisationen Isil udråbte i slutningen af juni et stort område i Irak og Syrien som muslimsk kalifat.

Både politikere og diverse eksperter i Vesten bagatelliserede hændelsen og kaldte det for propaganda og tom snak.Siden har organisationen erobret flere områder, blandt andet et af de største oliefelter i det østlige Syrien. Mange væbnede grupper, som tidligere kæmpede imod Isil, sværger nu troskab til den. Blandt andet har en brigade fra Den Frie Syriske Hær tilsluttet sig i skuffelse over Vestens ikkeopfyldte løfter om at stille avancerede våben til rådighed i kampen mod Assad.Andre grupper forlod områder, som de tidligere havde befriet, til fordel for Isil, som rykkede ind uden kamp.

I dag er Isil ikke bare den største og bedst organiserede gruppe i Syrien og Irak, men også den rigeste terrorgruppe i verden, med en halv milliard dollars i lommen fra plyndrede irakiske banker. Terrororganisationen beslaglagde også en stor mængde avancerede amerikanske våben, som de irakiske soldater efterlod.

Fredag den 4. juli holdt den nyudnævnte kalif al-Baghdadi fredagsbønnen i den store moské i byen Mosul i Irak. De mange tusinde bedende muslimer i moskeen blev tvunget til at sværge troskab til den nye kalif én efter én.

I sin prædiken lykønskede kaliffen muslimer i hele verden med den succesfulde gendannelse af kalifatet. Han opfordrede dem til at flytte til kalifatet, især de højtuddannede.

Dagen efter udstedte kalifatet nye pas. I første omgang fik 11.000 personer det nye pas, men flere pas og id-kort er efter sigende på vej.

En elektronisk avis, Dabiq, er allerede at finde på nettet. Den henvender sig mest til de engelsktalende, men er også tilgængelig på arabisk. En anden avis, Det Andet Kalifat, er på vej.

Det nye land, kalifatet, er ved at tage form med rigtige grænser og en stor, veludrustet hær. Det vælter ind med donationer til Isil, især fra privatpersoner fra golfstaterne.

Et islamisk kalifat er den ultimative drøm for alle islamister og salafister i verden. Islams storhedstid endte med Det Osmanniske Rige og kalifatets fald den 1. november 1922.

Der gik ikke mere end seks år, før en egyptisk skolelærer, Hassan al-Banna, stiftede Det Muslimske Broderskab, mens Egypten var en britisk koloni. Bevægelsen var en reaktion på den indflydelse, som den vestlige livsstil havde på muslimerne.

I dag er alle islamistiske bevægelser, inklusive de vestlige, inspireret af al-Bannas ideologi.Foreløbig har al-Qaeda i Nordafrika udtalt sin støtte til kalifatet.

I det nye kalifat må kvinder ikke vise deres ansigt eller bruge neglelak. Det er forbudt for mænd at ryge, kristne skal betale en ekstra skat, og samtlige geders rumper skal dækkes til. Hvorfor? Jo, den lille hale løfter sig af og til, så kønsdelene er synlige. Tilsyneladende en stor fristelse for Isils medlemmer.

Isil overtog som bekendt millionbyen Mosul i sidste måned, og kun kurderne var i stand til at stoppe fremrykningen (Isil samarbejdede med områdets sunniklaner) mod flere byer nordpå. Isil fortsatte så sydpå uden om Bagdad og nåede Jordans grænse.

Mosuls afsatte borgmester Nujaifi udtalte til en arabisksproget avis i London, at byen har været plaget af korruption i lang tid. Selv under den amerikanske tilstedeværelse var Isil aktiv i byen. I samarbejde med højtstående officerer fra efterretningstjenester og hæren tjente terrororganisationen mange penge på at smugle olie ud af landet. Den forlangte beskyttelsespenge fra forretninger og afpressede entreprenører, som arbejdede på store projekter.Officererne fik naturligvis deres procenter.

Isil havde infiltreret den irakiske hær, politikorpset og efterretningstjenester.

Det er ikke alle klaner, der er begejstrede for Isils dominans i de erobrede områder, men i sidste uge benægtede en talsmand for klanerne ikke deres samarbejde med Isil. Nogle klanledere, blandt andet De Muslimske Lærdes Råd i Irak, som er en del af oprøret, har allerede afvist at sværge troskab til den nye kalif, hvilket kan føre til sammenstød mellem sunniklaner og Isil.

Samtidig har både den shiitiske premierminister, al-Maliki, og diverse shiaimamer opfordret shiiterne til at melde sig til en ny hær for at bekrige Isil.

Al-Qaida er som udgangspunkt ikke afvisende over for kalifatet, og for nylig har den angrebet en grænsepost mellem Yemen og Saudi-Arabien. Arabisksprogede medier antyder, at missilet stammer fra Isils erobringer.

 

Læs hele artiklen  i Jyllandsposten  17.07.14

Dette indlæg blev udgivet i Krig / Sikkerhed, Politik / Lovgivning, Religion / Ideologi. Bogmærk permalinket.